SEPCOM Mestscheiders

De SEPCOM mestscheiders scheiden uw mest tot een droog eindproduct. Ze leveren het droogst mogelijke eindproduct. De mestafscheiders zijn bijzonder onderhoudsarm. De SEPCOM mestscheiders worden gefabriceerd door de WAM-groep in Italië.

2 Types SEPCOM mestscheiders

Hoe werkt een SEPCOM mestscheider?

Een schroefpersfilter, de mestscheider, heeft een vijzel (schroef) in een zeefkooi (filter) liggen. Door aan het eind van de zeefkooi weerstand op te bouwen, wordt de dunne mestfractie door de zeefkooi geperst. Door hoge tegendruk in de zeefkooi realiseert de SEPCOM een droger eindproduct

De beste mestscheiders door kunststof vijzel

SEPCOM levert de mestscheiders standaard met een kunststof vijzel. Vaak horen we “Is RVS niet duurzamer?” Het antwoord daarop is “Nee!” De kunststof vijzelf biedt bijzondere voordelen in tegenstelling tot de RVS vijzel. SEPCOM levert desgewenst wel een RVS vijzel voor dezelfde prijs.

Kunststof vijzel houdt binnenkant schoon

Het grootste voordeel van de kunststof vijzel is dat deze de zeefkooi aan de binnenkant schoon houdt! De kunststof vijzel loopt hiervoor heel strak door de RVS zeefkooi. Het is heel belangrijk dat de zeefkooi schoon blijft. Er vormt zich anders aan de binnenkant van de zeefkooi een soort vliesje. Het gevolg van dit vliesje is dat de zeefkooi langzamerhand dichtgroeit en daardoor de werking sterk verminderd.

Kunststof vijzel slijtvaster dan RVS

Een ander voordeel is dat het kunststof enorm slijtvast is, zelfs slijtvaster dan RVS! Een RVS vijzel mag, in tegenstelling tot de kunststof vijzel, de RVS kooi niet raken. wel doen dan veroorzaakt dit extra slijtage. Een RVS vijzel kan daarom de zeefkooi minder goed schoonhouden.

Standaard mestscheiders leveren minder droog product

Standaard voert een schroefpersfilter het vocht uit de mest af via de buitenkant van de zeefkooi. De vaste mestfractie aan de buitenkant is droger dan de vaste mestfractie dicht om de as (de binnenkant). De vaste mestfractie om de as is zelfs vaak nog nat.

Vochtafvoer via de holle as & zeefkooi

Wil je dan toch een hoog droge stof percentage, dan moet je de buitenkant nog droger persen, zodat het de binnenkant compenseert. Daarom hebben we ook vochtafvoer gemaakt via de holle as. Nu kan het vocht dus ook via de binnenkant afgevoerd worden, dit heeft vele voordelen.

Leveringsprogramma SEPCOM

Kijk voor specifieke informatie over het leveringsprogramma van SEPCOM mestscheiders op www.sepcom.nl

Wij zijn uw SEPCOM dealer in Groningen

SEPCOM mestscheiders zijn in Noord Nederland, provincie Groningen, te koop bij John Breider Mechanisatie.

Interesse in de SEPCOM Mestscheiders?
Neem nu contact op App nu je vraag


Hoe werkt het Whatsappen?

SEPCOM voordelen

 Gepatenteerd concept
 Droger eindproduct
 Vochtafvoer via de holle as & zeefkooi
 Slijtvaste kunststof vijzel
 Binnenkant zeefkooi blijft schoon
 Zowel vast als mobiel leverbaar