Kverneland Helios 2060 F

20 mei 2023

31 januari 2023 heeft Kverneland Group een overeenkomst getekend om 100% van de aandelen te verwerven in de BC Technique SAS Company. Dit bedrijf is een toonaangevende producent van roterende schoffels, tussenrijcultivators, tandeggen en geleide-interfaces.

Duurzame landbouw gaat een steeds grotere rol spelen in de wereld. Zo ook in Nederland. De producten die hierdoor zijn overgenomen zullen een goede oplossing zijn voor het duurzamer produceren van gewassen. Daarnaast zullen deze producten de klanten in staat stellen om efficiënte, nauwkeurige en consistente onkruidbestrijding te realiseren.

De Kverneland Helios rotorschoffel kent verschillende voordelen voor het gewas en de bodem:

In de eerste plaats is er het selectief mechanisch wieden efficiënt uitgevoerd onder alle bodemomstandigheden met een werksnelheid tussen de 6 en 15 km/h. Hierdoor is er weinig impact op het groeiende gewas.

Ten tweede herstelt de eg door de bovengrond te kraken de vloeistoffen, water en lucht verticale stroming en stimuleert zo fysisch-chemische reacties en het bodemleven.

Ten derde, door een gepakte laag boven het zaaibed achter te laten, stopt de Helios-rotorschoffel de capillaire werking, waardoor de verdamping van water wordt verminderd en de waterreserve voor het gewas wordt behouden om zich te ontwikkelen.

De Kverneland Helios is te leveren in twee verschillende werkbreedtes; 3 & 6 meter.

Interesse gekregen in deze machine? Deze machine is nu beschikbaar voor een demo.
Neem voor de beschikbaarheid nu contact met ons op!